„Ar Šiauliams reikia universiteto?“ – klausia…

„Ar Šiauliams reikia universiteto?“ – klausia atsitiktinių praeivių šios dienos „Šiaulių kraštas“.

„Ar Šiauliams reikia universiteto?“ – jau kelinti metai įtariai-klausiamai žiūrima iš ŠMM.

„Ar Šiauliams reikia universiteto?“ – jau kelinti metai retoriškai tarpusaviškai klausinėjamasi Šiauliuose visų tų, kas dar bent kiek „šilti“ socialiai ir visuomeniškai.

O ar nebūtų tikslingiausia tiesiog anonimine anketa apklausti visus Šiaulių ir 4–5 aplinkinių rajonų dvyliktokus–dešimtokus, užduodant jiems vienintelį klausimą: „Ar ketini stoti į Šiaulių universitetą?“ (bei jųjų tėvelius: „Ar ketini leisti savo vaiką į Šiaulių universitetą?“)? Taigi štai ji – toji tikslinė grupė, kuri duotų kuo aiškiausią atsakymą, ar Šiauliams reikia universiteto.

Bet ar norima tą atsakymą išgirsti?


2017-02-22

1 komentaras:

  1. Išties.. Ir tai galioja ne vien Šiaulių universitetui, manau, bet ir kitoms šiek tiek mažiau populiaroms švietimo įstaigoms.. Ir dar vienas mane dominantis klausimas, tiesa, tikriausiai retorinis - o kodėl didmiečių jaunimas nestoja į mažesnių miestų mokyklas? Nes gi Lietuvos atstumai tai ne užsienio - sėdi va į autobusą - http://118.15min.lt/transporto-tvarkarasciai/paieska/vilnius-siauliai - ir jau vietoj. Tad atstumas tikrai ne problema. Tai veikia kultūriniai dalykai? Renginiai? Ar visgi prisideda ir mokslo kokybės nebuvimas/atsilikimas?

    AtsakytiPanaikinti